De ziekte van Crohn

De ziekte van Crohn is een chronische darmziekte ook wel bekend als een auto-immuunziekte. De ziekte kenmerkt zich door een chronische ontsteking in het maag-darmkanaal. Deze ontsteking kan ontstaan in de slijmvliezen van het volledige spijsverteringssysteem, dus van mond tot kont. De symptomen/ klachten die worden ervaren hangen af van de plaats en ernst van de aanwezige ontsteking(en). De ziekte wordt het meest vastgesteld bij mensen tussen 15 en 30 jaar, waarbij het vaker vrouwen treft dan mannen.

Wat zijn de symptomen van de ziekte van Crohn:
-Diarree vaak met bloed en/ of slijm
-Buikpijn
-Een opgezette buik
-Vermoeidheid
-Gewichtsverlies
-(Valse) aandrang voelen
-Koorts
-Aften in de mond

Klachten die kunnen samengaan:
-Ontstoken en pijnlijke ogen en/ of huid.
-Ontstoken, pijnlijke gewrichten (Artritis)

Ontstaansgronden voor de ziekte van Crohn:
De ziekte van Crohn ontstaat door een combinatie van ons westerse voedingspatroon, de gevolgen van industrialisering op onze voeding, emotionele en/ of fysieke stress en diverse andere factoren.

De reguliere aanpak:
Vaak wordt er gekozen voor immuun-onderdrukkende medicatie vanuit de visie dat het immuunsysteem betrokken is bij het ontstaan van de chronische ontstekingen.
Helaas biedt dit geen structurele oplossing omdat het onderdrukken van het immuunsysteem enkel “symptoombestrijding” is. De bron van het probleem wordt niet aangepakt met als gevolg dat wanneer men stopt met medicatie het een kwestie van tijd is tot de reactie en daarmee de klachten weer zullen oplaaien.

De aanpak van Crohnproof:
Bij Crohnproof doen we niet aan symptoombestrijding. Bij ons leer je in begrijpelijke taal welk effect voeding heeft op je lichaam. Je leert wat de ontstaansgronden zijn van een chronische ontsteking in je darmen. Welke voedingsstoffen je lichaam belasten en de ontstekingsreactie actief kunnen houden. Hoe je ervoor zorgt dat je de chronische ontstekingsreactie van je immuunsysteem tot rust brengt en daarmee de ontsteking in je lichaam dooft.

Samen aan het werk:
Bij Crohnproof kun je deelnemen aan de consulten via een online video verbinding. Of je nou thuis, onderweg of op kantoor bent. Onze consulten zijn overal ter wereld beschikbaar. Natuurlijk mag je ook naar Heerenveen komen om samen om tafel te zitten. Ben je benieuwd geworden wat wij voor jou kunnen betekenen?

Maak nu een afspraak en leer wat jij kunt
doen om grip op je gezondheid te krijgen!

Maak een afspraak