Werkwijze

De aanpak van Crohnproof:

Bij Crohnproof doen we niet aan symptoombestrijding. Bij ons leer je in begrijpelijke taal welk effect voeding op je lichaam heeft en wat jij kunt doen om grip op je gezondheid te krijgen. Hierbij stemmen we onze begeleiding af op jouw hulpvraag en de klachten die je ervaart.

Wij begeleiding mensen met:
-Darmklachten
-Colitis Ulcerosa
-De ziekte van Crohn
-Het prikkelbaar darmsyndroom

Werkwijze:
Om een goed beeld van je te krijgen beginnen we ieder traject met een intakegesprek en ontlastingsonderzoek. Zo weten we wie je bent, welke klachten je ervaart en wordt inzichtelijk hoe je maag en darmen functioneren. Met deze informatie beginnen we aan het traject zodat we je efficiënt en doelgericht kunnen begeleiden. Je komt immers voor resultaat.

De drie fasen van onze trajecten:

Fase 1
In het eerste gedeelte van je begeleidingstraject leer je wat het effect is van voeding op je lichaam. De gezondheid van je darmen wordt voornamelijk bepaald door de voedingstoffen die je dagelijks eet. Daarom leer je welke voedingsmiddelen je darmen beschadigen en voor klachten kunnen zorgen en welke voedingsmiddelen juist een positief effect hebben op je gezondheid.

Door het toepassen van deze kennis zorg je voor rust in je buik. De meeste mensen ervaren binnen 14 dagen minder buikklachten, een regelmatigere stoelgang en ervaren meer energie.

Fase 2
Vitaminen en mineralen zijn zeer belangrijk voor het kunnen functioneren van de systemen in je lichaam. Door ons huidige voedingspatroon zijn er veel mensen met een vitaminen en mineralen te kort. Om ervoor te zorgen dat je lichaam de juiste voedingsstoffen heeft om de aanwezige schade te herstellen en weer goed te kunnen functioneren leer je wat de belangrijkste vitaminen en mineralen zijn en hoe ze je gezondheid ondersteunen.

Fase 3
Het laatste gedeelte van het begeleidingstraject wordt afgestemd op de uitslag van het ontlastingsonderzoek. In je lichaam werken allerlei systemen samen die ervoor zorgen dat je de voedingsstoffen uit je eten kunt gebruiken. Dit noemen we het spijsverteringssysteem. Door verschillende oorzaken kan er een onbalans in dit systeem ontstaan waardoor het minder goed functioneert. Dit kan al jaren gaande zijn voor je zelf ervaart dat er iets niet in orde is.

Hierbij kun je denken aan: weinig energie hebben, (wisselend) obstipatie of diarree, een (chronische) ontsteking in je maag en/ of darmen, het voelen van aandrang en vaker naar het toilet voor ontlasting. Ook huidklachten zoals eczeem en depressie hebben te maken met problemen in je darmen.

Het Resultaat:

Door een aantal weken samen met onze specialist aan het werk te gaan leer je hoe je lichaam functioneert, welke voedingsmiddelen je darmen belasten en hoe jij ervoor zorgt dat dit niet meer gebeurt. Er wordt aandacht besteed aan de belangrijkste vitaminen en mineralen die van invloed zijn op het kunnen functioneren van de systemen in je lichaam en hoe je een mogelijke aanwezige onbalans in je darmen herstelt.

Dit zorgt voor een duurzaam herstel van de schade in je darmen en je lichaam waardoor jij weer lekker zorgeloos kunt leven.

Samen aan het werk:
Bij Crohnproof hebben we een unieke aanpak: We bieden onze begeleidingstrajecten aan via een online video verbinding. Of je nou thuis, onderweg of op kantoor bent. Onze consulten zijn overal ter wereld beschikbaar. Zit je liever persoonlijk bij ons aan tafel? Dan kan dat op afspraak bij de Gezondheidsboulevard in Heerenveen.

Wil je eerst kennismaken of rustig bespreken wat er allemaal komt kijken bij het traject en wat de kosten zijn voor je een beslissing neemt om samen te werken? Vraag dan gratis een telefonisch of online video kennismakingsgesprek aan. Dit doe je via onderstaande button. Als je het contactformulier op de volgende pagina invult nemen we snel contact met je op om alles kostenloos met je te bespreken.

Maak nu een afspraak!