Crohnproof Testimonials

Ellen van Santen 
36 jaar 


Diagnose: Colitis Ulcerosa

Geschreven Januari 2020Ik ben al 2 jaar medicijn vrij en heb dankzij Crohnproof mijn leven terug!  

De opvlamming kwam steeds terug
Tien jaar terug kreeg ik de diagnose colitis ulcerosa. Pfff dat was schrikken. En nu? Destijds werden er zetpillen voorgeschreven en dat was het. Na de pillen een tijd gebruik te hebben bouwde ik ze af tot er weer een opvlamming kwam. Dan gebruikte ik de pillen, bouwde ze naar verloop van tijd weer af tot ik weer een opvlamming kreeg. Dit herhaalde zich jaren.
 
Na vier jaar waren de zetpillen niet meer voldoende. Ik moest over op iets anders. Van chemopillen tot spuiten. Ik heb alles geprobeerd. De ontsteking werd onderdrukt maar nooit was ik er vrij van.

Een stoma was dichtbij
Ik werd zieker en zieker. Zo had ik een jaar lang echt iedere dag hoofdpijn en lag ik drie dagen per week met migraine in bed. Vreselijk. In die tijd werd er gezegd dat er nog maar weinig medicatie mogelijkheden waren omdat alles al gepasseerd was. Een stoma was dichtbij. 

Geestelijk had dit allemaal veel impact. Ik moest naar een psycholoog en naar een neuroloog. Er kwam steeds meer bij zoals het schuldgevoel naar mijn gezin. Door de ziekte had ik weinig energie om voor mijn kinderen te zorgen en kon ik er niet voor mijn partner zijn zoals ik wilde. Die gevoelens deden veel met mijn eigenwaarde.

Altijd heb ik het gevoel gehad dat het toch anders moest kunnen, maar hoe? Ik was ervan overtuigd dat het met voeding moest kunnen. Dit gaat tenslotte door je darmen. In januari 2018 was ik er klaar mee. Toen heb ik mijn arts gezegd het heft in eigen hand te nemen. Ik ben acuut gestopt met alle medicijnen.
 
Twintig keer per dag op de wc
De ontsteking kwam in alle hevigheid terug. Ik zat twintig keer per dag op de wc. Het was zo erg dat ik het huis niet eens uit kon. In die paar gevallen dat ik echt het huis uit moest was ik genoodzaakt om winkeliers in te lichten en hen te vragen of ik gebruik kon maken van hun wc. Die tijd was Vreselijk. Zodra ik aandrang voelde vloog de paniek naar mijn keel. Ik was zo zoekende en radeloos. Wat moest ik nu?
 
In februari 2018 zag ik Jeroen le Duc bij RTL late Night. Mijn moeder zocht Jeroen op Google en dat was het begin. Daar was Crohnproof. 
 
Dit was wat ik zocht
Vanaf het eerste contact had ik gelijk een heel goed gevoel. Dit was waar ik jaren over had gedacht. Voeding en darmen. In april begon ik aan de begeleiding. Er was gelijk begrip, geruststelling en goede begeleiding.
 
Mijn familie vond het doodeng. In die tijd was ik inmiddels 10 kilo afgevallen en ook naasten dachten waar begint ze aan. Maar ik ben ervoor gegaan. Nadat ik bij Jeroen was geweest en mijn voedingspatroon heb aangepast voelde ik na 2 weken al verbetering. Ik hoefde minder naar de wc en kreeg langzaam mijn leven weer terug. Ik kon al snel weer naar de winkel en betrapte mezelf erop dat ik van tevoren geen route meer uitstippelde waar ik onderweg naar de wc kon.
 
Weer vertrouwen in mijn lichaam
Ik kreeg weer vertrouwen in mijn lichaam. Al is het begin lastig. Je moet alle verpakkingen in de winkel lezen en je kunt niet meer spontaan gaan borrelen met bitterballen. Wanneer dit een gewoonte wordt, word je heel creatief.
 
Jeroen heeft mij altijd geweldige begeleiding geven.  Zeker in het begin had ik veel vragen. Dan stuurde ik Jeroen even een appje en stelde hij me gerust of dacht hij met mij mee. Echt super! Ik ben echt dolenthousiast over Crohnproof en zou iedereen met een darmziekte dit aanraden. Ik ben al 2 jaar medicijn vrij en heb dankzij Crohnproof mijn leven terug!