Over ons

Een paar jaar geleden…
“Bam! Daar lag het. Midden op tafel. Mijn diagnose.” Enigszins verdwaasd en met ongeloof keek ik de dienstdoende arts aan. Een chronische darmziekte. Nu hadden mijn klachten tenminste een naam gekregen. Voordat ik bij deze internist aan tafel belandde was er al veel gebeurd.

Waar het begon met af en toe een heftige steek, kwamen deze steeds regelmatiger tot ik ze bijna dagelijks had. Door een heftige opvlamming kon ik een hele periode lang niks eten en was ik ruim 10 kilo afgevallen. Het is nogal een understatement om te zeggen dat ik me rot voelde, ik voelde me ronduit ellendig. Op een gegeven moment zag ik mezelf voor dood op de bank liggen, niet in staat om ook maar iets zinvols voor elkaar te krijgen. Al mijn energie was op, weg.

Het werk dat ik toentertijd deed kon ik niet meer blijven uitoefenen door de onregelmatigheid die het met zich meebracht. Ook kostte het veel meer moeite om de normale dagelijkse dingen te kunnen doen. Doordat ik veel was afgevallen werd ook voor anderen nu duidelijk zichtbaar dat het niet goed met me ging.

Toen het beter ging.
Dit ging zo niet langer, er moest iets veranderen. Medicatie wilde ik nog steeds niet aan, er moest een beter alternatief zijn. Er brak een periode aan die ik misschien wel het beste mijn eigen “experimentele fase” kan noemen. Veel slechter kon het niet met me gaan op dat moment, waarom dan niet eens uitproberen of ik zelf in staat was om iets aan mijn eigen gezondheid te doen, om zelf te herstellen.

Het was een hele lange weg van vallen, opstaan, doorgaan en weer vallen. Uiteindelijk ontdekte ik dat door middel van een juiste leefstijl, bepaalde voedingsstoffen juist wel en juist niet gebruiken en vooral een flinke dosis toewijding en doorzettingsvermogen, ik nu zelfs beter in mijn lijf zit als ooit te voren.

Direct, vanaf het allereerste begin ben ik begonnen met informatie verzamelen. Ik heb letterlijk mijn tanden gezet in alles waarvan ik dacht dat het toegevoegde waarde kon hebben. Alles wat ik las en leerde over Crohn, aanverwante stoornissen, voeding en leefstijl heb ik direct toegepast. Mijn kennis groeide enorm en dat nam ik weer mee in mijn volgende proeven. Zo kwam ik stapje voor stapje uit dat enorme zwarte gat en was ik in staat om mijn eigen gezondheid te herstellen.

Hoe het nu is.
De afgelopen drie jaar heb ik besteed aan verschillende studies en het ontwikkelen van de Crohnproof-methode. En dat maakt dat ik nu dit prachtige bedrijf heb, Crohnproof. Ik ben Jeroen le Duc en ik leef volledig pijn- en klachtenvrij, zonder het gebruik van medicijnen, met de ziekte van Crohn!

Als orthomoleculair voedingsdeskundige leer ik je welke voedingsstoffen je maag en darmen beschadigen, hoe je van je ontstekingen af komt en hoe je ervoor kunt zorgen dat je gezondheid zich kan herstelt zodat je je leven weer kan oppakken.

“Ik ben de weg al voor jou gegaan,
jij hoeft hem alleen nog maar te volgen”

Jeroen

Het team

Jeroen le Duc

Ervaringsdeskundige ziekte van Crohn
Orthomoleculair voedingscoach

Jorien ter Mors

3x Olympisch kampioen schaatsen
Healthy food creator

Benno Rijpkema

Specialist krachtgericht coachen

Valery van der Walle

Integral eye movement therapeut
Hypnotherapeut

Deze clip is gemaakt tijdens de deelname van Jeroen le Duc aan de minor ondernemen van de Noorderlingen. Voor hem was dit een erg leuke en leerzame minor die hem heeft geholpen om zichzelf als ondernemer en de toekomstvisie voor Crohnproof te ontwikkelen.

Werkt het filmpje niet? Klik hier:  https://www.youtube.com/watch?v=y5dQqySRB4o