Over Jeroen

Het persoonlijke verhaal van Jeroen le Duc 

Het begon allemaal met een heftige steek in mijn buik.
Het was een gewone dag in mijn leven. Als medewerker Veiligheid en Service liep ik in mijn uniform over het perron van station Utrecht Centraal. Uit het niets voelde ik een verschrikkelijke steek in mijn buik. De wereld om mij heen stond stil. Het enige wat ik voelde was die verschrikkelijke steek in mijn buik. Ik had geen idee wat er gebeurde of hoe lang de steek in mijn buik zou duren.

Na een aantal seconden trok de steek weg. Het was vreemd, maar voor mij nog geen reden om aan de bel te trekken bij de huisarts. Over een periode van maanden kwamen die heftige steken steeds vaker tot ik ze uiteindelijk bijna dagelijks kreeg.

Dat was het punt dat ik niet langer kon ontkennen dat ik een probleem in mijn lichaam had en liet mij onderzoeken. Een internist stelde de ziekte van Crohn vast. Een week later kon ik terugkomen om te bespreken welke medicijnen ik zou krijgen. Die afspraak is nooit gemaakt.

De diagnose gaf mij richting.
Nu de klachten in mijn buik een ‘naam’ hadden gekregen kon ik gericht opzoek gaan naar een oplossing. Ik was vastberaden om een manier te ontdekken waarmee ik zonder medicatie kon leven.

Overtuigd van mijn eigen kunnen ging ik op onderzoek uit en las alles wat er te vinden was over voeding in relatie tot chronische darmziekten. Hierbij gebruikte ik mijn eigen lichaam als experiment om te zien wat het effect op mij was.

Door mijn voeding te veranderen merkte ik dat er rust in mijn lichaam kwam. Ik kreeg meer energie, de pijn in mijn buik nam af en ook mijn ontlasting werd beter. Het verzamelen van de kennis, het experimenteren en de zoektocht hebben zes maanden geduurd. Sindsdien leef ik tot op de dag van vandaag nog altijd pijn- en klachtenvrij zonder ooit medicatie te hebben gebruikt.

Inmiddels heb ik diverse studies gevolgd, ben ik afgestudeerd als Epifysilogisch therapeut met de specialisatie IBD: de ziekte van Crohn en Colitis Ulcerosa en bestaat Crohnproof uit een geweldig team specialisten. Sinds de start hebben we tal van mensen met de IBD-free methode begeleid naar een pijn- en klachtenvrij leven, zonder afhankelijk te zijn van medicatie. Nu is de keuze aan jou, ben jij er aan toe om je gezondheid te herstellen?

Jij wilt toch ook weer volop van je leven genieten?