Over Jeroen

Het persoonlijke verhaal van Jeroen le Duc 

Jeroen le Duc

Het begon allemaal met een heftige steek in mijn buik.
Op een gewone dag in mijn leven voelde ik een verschrikkelijke steek in mijn buik. De wereld stond stil, ik had geen idee wat er gebeurde of hoe lang de steek in mijn buik zou duren. Na een aantal seconden trok de steek weg. Het was vreemd, maar voor mij nog geen reden om aan de bel te trekken bij de huisarts. Over een periode van maanden kwamen die heftige steken steeds vaker tot ik ze uiteindelijk meerdere keren per week kreeg.

Ik kon niet meer ontkennen dat ik een probleem in mijn lichaam had en liet mij onderzoeken. Een internist stelde in juni 2015 de ziekte van Crohn vast. Een week later kon ik terugkomen om te bespreken welke medicijnen ik zou krijgen. Die afspraak is nooit gemaakt.

De diagnose gaf mij richting.
Nu de klachten in mijn buik een ‘naam’ hadden gekregen kon ik gericht opzoek gaan naar een oplossing. Ik was vastberaden om een manier te ontdekken waarmee ik zonder medicatie kon leven.

Overtuigd van mijn eigen kunnen ging ik op onderzoek uit en las alles wat er te vinden was over voeding in relatie tot chronische darmziekten. Hierbij gebruikte ik mijn eigen lichaam als experiment om te zien wat het effect op mij was. Door mijn voeding te veranderen merkte ik dat er rust in mijn lichaam kwam. Ik kreeg meer energie, de pijn in mijn buik nam af en ook mijn ontlasting werd beter. Het verzamelen van de kennis, het experimenteren en de zoektocht hebben zes maanden geduurd. Sindsdien leef ik tot op de dag van vandaag nog altijd pijn- en klachtenvrij.

Om dit succes met de wereld te delen heb ik Crohnproof opgericht.
Tot op de dag van vandaag zijn er veel mensen en specialisten van overtuigd dat een chronische darmziekte enkel gecontroleerd kan worden door medicijnen. Zelf heb ik bewezen dat het ook op een andere manier kan. Dat is de reden dat ik Crohnproof heb opgericht. Om mensen zoals jou te leren wat tot mijn succes heeft geleid en hoe je dit in je eigen leven kunt toepassen. Want wees eerlijk, wie wil er nou met klachten en pijn leven?

Om meer te leren over voeding in relatie tot ziekten heb ik de studie orthomoleculair therapeut gevolgd. Met deze wetenschappelijke kennis kan ik nu ook de theoretische kant uitleggen van wat ik voor mij persoonlijk al had ontdekt.

Het doel van Crohnproof is om jou je leven terug te geven. Zo leer je vanuit mijn persoonlijke ervaring en wetenschappelijke kennis welke voedingsmiddelen je maag en darmen beschadigen, hoe je een eventueel aanwezige ontstekingen in je lichaam dooft en wat je kunt doen om ervoor te zorgen dat je gezondheid zich herstelt.

Jij wilt toch ook weer volop van je leven genieten?