Het belang van de omega 3 – 6 vetzuren verhouding in je lichaam.

In ons lichaam hebben we een bepaalde verhouding tussen omega 3 en omega 6 vetzuren. Eenvoudig uitgelegd werkt Omega 3 ontstekingsremmend en omega 6 ontstekingsbevorderend in je lichaam. Idealiter is de verhouding tussen Omega 3 en 6 vetzuren 1:3. Echter door ons huidige voedingspatroon is deze verhouding vaak 1:16 en hoger.

Een belangrijke oorzaak voor het teveel aan omega 6 is omdat er in veel voedingsmiddelen plantaardige olie is verwerkt dat rijk is aan omega 6. Zolang de omega 6 in ons lichaam in verhouding is, is het absoluut niet schadelijk. We hebben omega 6 zelfs nodig wanneer het lichaam een ontstekingsreactie op gang moet brengen. Na een aantal dagen zorgt omega 3 ervoor dat de ontsteking uitdooft. Een overvloed van omega 6 zorgt ervoor dat er laaggradige ontstekingen in je lichaam ontstaan. Deze laaggradige of sluimerende ontstekingen worden vaak niet opgemerkt met als gevolg dat het kan leiden tot energieverlies, beschadiging van weefsel en uitputting van het immuunsysteem.

Breng je omega 3 en 6 verhouding weer in balans met de volgende stappen:

1. Eet meer producten die rijk zijn aan omega 3.
Omega 3 vetzuren zitten onder andere in;
– Verse vis zoals kabeljauw, haring, tonijn en sardines.
– Biologische eieren van kippen die vrij kunnen rondlopen.
– Zaden en pitten zoals zonnebloempitten, chiazaad en lijnzaad(olie).
– Noten zoals walnoten, amandel en cashewnoten.
– Een omega 3 visolie supplement.

2. Eet minder producten die rijk zijn aan omega 6.
In veel voedingsmiddelen zijn plantaardige oliën verwerkt. Deze oliën zijn rijk aan omega 6 en hebben een ontstekingsbevorderend effect in je lichaam.

Voorbeelden zijn:
– Margarine en halvarine.
– Alle soorten bakboters.
– Zonnebloemolie.
– Producten met kool- of raap (zaad)olie.

3. Gebruik dagelijks een supplement met omega 3.
Door dagelijks een omega 3 visolie supplement te nemen zorg je ervoor dat de omega 3 – 6 vetzuren weer in balans komen.Het is Belangrijk dat je het omega 3 supplement in de ochtend inneemt. Hiermee ondersteun je tegelijkertijd te immuunsysteem. Neem het altijd in met iets vettigs zoals een handje noten, avocado of een theelepel kokosolie om te voorkomen dat je lichaam de omega 3 als brandstof verbruikt.

Omega 3 visolie werkt niet alleen ontstekingsremmend. Door het suppleren van omega 3 zorg je ervoor dat de celwand van je cellen soepeler wordt. Hierdoor kunnen je cellen makkelijker stoffen opnemen en nog belangrijker, je cellen kunnen beter afvalstoffen afgeven waardoor ze beter gaan werken. Het zorgt voor een verjonging van je cellen. Sommige mensen ervaren dit doordat zij meer energie krijgen en/ of zich beter kunnen concentreren. Omega 3 speelt namelijk een belangrijke rol in je hersenen.

Wij adviseren de visolie van Eqology.
Deze visolie is gemaakt van kabeljauw uit de Arctische Zee. Doordat deze vissen niet gekweekt zijn hebben ze een hoge EPA- en DHA-waarde. Dit zijn de stoffen waar omega 3 uit bestaat. Ze zijn belangrijk voor je lichaam omdat ze ontstekingsremmend werken. Door het verwerkingsproces van de kabeljauw wordt een visolie gemaakt die erg zuiver is en goed wordt opgenomen door je lichaam. 

Crohnproof raad het gebruik van visoliecapsules af.
Misschien heb je iemand wel eens horen zeggen dat ze visolie na een tijd weer opboeren? Dit is een reactie van het lichaam dat het de visolie kwijt wil. Vaak gebruiken mensen visoliecapsules. Wij raden het gebruik van deze capsules af. Veel visoliecapsules bevatten namelijk visolie van rotte vis. Om capsules met visolie te maken is er meer bewerking van de olie nodig waardoor de kwaliteit achteruitgaat. Daarbij is het de vraag welk soort vis en welke delen van de vis voor de visolie gebruikt zijn. De visolie van Eqology staat altijd voor hoge kwaliteit en je weet welke vis gebruikt wordt en waar die vandaan komt. 

Gratis test om jouw Omega-3 en Omega-6 balans te meten: 
Wat Eqology verder uniek maakt is dat ze een test hebben ontwikkeld waarbij jij zelf, thuis je Omega 3 – 6 verhouding kunt meten. Als je kiest voor een visolie pakket ontvang je hierbij de Omega 3 – 6 ratio test. Deze test bestaat uit een testkaart waar je een aantal druppels bloed op doet. De testkaart stuur je anoniem met een unieke code naar een onafhankelijk laboratorium in Noorwegen. Na enkele weken kun je via de website van Eqology en jouw unieke code je ratio test opvragen. Na vier maanden Eqology visolie te hebben gebruikt, ontvang je een tweede anonieme test die je op dezelfde wijze verstuurd. Op deze manier wordt inzichtelijk wat de visolie in je lichaam doet en hoe je omega 3 – 6 ratio verandert. 

Wil jij op een makkelijke manier je lichaam ondersteunen en je gezondheid verbeteren?
Bestel nu het pakket dat het beste bij jou past.

Probeer nu Eqology pure Artic omega 3 Visolie.
Je kunt hem gemakkelijk bestellen via onze webhop voor slechts € 37,50

Bestel nu
 

Kies voor een visolie pakket van 6 maanden en ontvang korting met leuke extra’s! 

8 flessen Eqology visolie voor de beste start.
25% korting op toekomstige bestellingen.
1 of 2 omega 3 – 6 ratio test(en).
1 verpakking EQ K2 gratis.
3 – 10ml visolie samples.
1 maatbekertje.

Prijs met 1 omega 3 – 6 test € 284
Prijs met 2 omega 3 – 6 testen € 299

Bestel nu!

Visoliepakket met 1 omega 3 – 6 test
Visoliepakket met 2 omega 3 – 6 testen