Leer hoe ook jij weer controle over je buik en leven neemt!
Herstel in 3 stappen de ziekte van Crohn, Colitis Ulcerosa of het prikkelbaar darmsyndroom.

Door gespecialiseerd onderzoek toont Crohnproof de bron aan van de klachten die jij ervaart. Maar belangrijker, bij ons leer je hoe je de oorzaak van jouw klachten aanpakt en hoe je je lichaam herstelt.

Bij Crohnproof leer je:
-Wat de bron is van de klachten die jij ervaart.
-Hoe je leeft zonder pijn in je buik, gasvorming en andere ongemakken.
-Hoe je nooit meer angstig op zoek hoeft naar een toilet in hoge nood.
-Hoe je lekker in je energie komt, zodat je weer kunt doen en laten wat je wilt.
-Hoe je de controle over je leven terugneemt.

Herken jij jezelf in onderstaande klachten?
-Is je buik van grote invloed op hoe jouw dag verloopt en wat je vandaag kunt doen? 
-Blaas je op als een ballon na het eten van een maaltijd?
-Heb je regelmatig pijnlijke steken, brandend maagzuur, diarree of een verstopping?
-Heb je totaal geen energie en ben je aan het overleven?
-Is er een diagnose van het prikkelbaar darmsyndroom, de ziekte van Crohn of Colitis Ulcerosa?
-Durf je het huis niet uit omdat je per direct bij het toilet moet kunnen zijn?
-Weet je precies waar de toiletten zijn als je wel de deur uit gaat?
-Draag je verschoning bij je voor het geval dat het mis gaat?

Welkom bij Crohnproof
Gelukkig vond jij Crohnproof, je leven hoeft namelijk niet zo te blijven! Er is een oplossing voor de klachten die jij ervaart.

Jeroen le Duc is oprichter van Crohnproof en heeft persoonlijk ervaring met de ziekte van Crohn. Samen met zijn team begeleidt Jeroen mensen zoals jij, zodat ook jij weer pijn- en klachtenvrij leert leven. Ben jij klaar voor een pijn- en klachtenvrij leven?

Zo gaan wij bij Crohnproof te werk

Tijdens het begeleidingstraject leer je in 3 fasen hoe je lichaam werkt, wat de bron is van de klachten die je ervaart en hoe jij ervoor zorgt dat je pijn- en klachtenvrij leeft zonder langer afhankelijk te zijn van medicatie. 

Fase 1 – het effect van voeding
Veel darmklachten en chronische darmziekten worden veroorzaakt door onze westerse leefstijl en voeding. Je leert welke voedingsmiddelen je darmen belasten, hoe je spijsvertering werkt en welk effect stress hierop heeft. Door het toepassen van deze kennis heb je binnen14 dagen minder buikklachten, een regelmatigere stoelgang en al een toename van energie.

Fase 2 – werking van je lichaam
Net als bij een grote machine, vinden er allerlei processen plaats in je lichaam. De meeste gebeuren automatisch zonder dat jij daarbij nadenkt. Je bloed wordt altijd rondgepompt en je maag en darmen verteren de maaltijd die je net hebt gegeten. Deze processen hebben allemaal voedingsstoffen nodig om te werken. Deze voedingsstoffen bestaan uit vetten, eiwitten, vitaminen en mineralen.

Door een gebrek aan voedingsstoffen ontstaan klachten zoals verteringsproblemen, brandend maagzuur, een onregelmatige stoelgang en darmklachten. Via bloedonderzoek maken we inzichtelijk hoe bepaalde processen in je lichaam verlopen.

Je leert op een begrijpelijke manier welke voedingsstoffen de systemen in je lichaam nodig hebben en hoe dit van invloed is op de klachten die jij ervaart. Door aanvulling van deze stoffen zorg je ervoor dat je lichaam weer goed gaat functioneren.

Fase 3 – spijsverteringsproblemen
Er zijn diverse oorzaken waardoor je darmen en spijsvertering minder goed werken. Dit kan al jaren gaande zijn voor het echt duidelijk merkbare klachten geeft.

Bij Crohnproof werken we met een gespecialiseerd onderzoekslaboratorium die de werking van je spijsvertering onderzoekt aan de hand van je poep. Ook wel ontlastingsonderzoek genoemd.

De belangrijkste punten die onderzocht worden:
– De werking van je spijsvertering; kun je verteren wat je eet?
– De samenstelling van je darmflora, dit zijn verschillende groepen bacteriën die helpen bij je spijsvertering.
– Of er een bacteriële overgroei, Candida of parasiet aanwezig is. Deze zorgen voor ontstekingen in je darmen en spijsverteringsproblemen.
– Klacht afhankelijk kunnen tal van andere dingen onderzocht worden.

Duur
Bij de ziekte van Crohn en Colitis Ulcerosa duurt het gemiddeld 6 maanden om de stappen te doorlopen, de kennis toe te passen en je lichaam te herstellen. Bij het prikkelbaar darmsyndroom is dit gemiddeld 3 maanden.
Het resultaat

Na 3 tot 6 maanden:
– Weet jij hoe jouw lichaam werkt en hoe je het zelf herstelt.
– Kun jij leven zonder pijn in je buik, gasvorming en ander ongemakken.
– Hoef je nooit meer angstig op zoek naar een toilet in hoge nood.
– Heb jij de controle terug over je leven en kun je weer doen en laten wat je zelf wilt.

Plan een kennismakingsgesprek 

Ben jij klaar voor een klachtenvrij leven? Plan nu vrijblijvend een kennismakingsgesprek. Vul onderstaand contactformulier in en geef aan wanneer we jou het beste kunnen bereiken. We nemen dan kosteloos contact met je op om te bespreken wat we voor je kunnen betekenen.

Vul hier je gegevens in: