Het IBD-protocol

Wat is het IBD-protocol:
Het IBD-protocol is een begeleidingstraject dat speciaal is ontwikkeld voor mensen met de chronische darmziekten Colitis Ulcerosa en de ziekte van Crohn. Het protocol is opgebouwd uit 3 fasen.

Zo beginnen we:

Om een goed beeld van je te krijgen beginnen we ieder begeleidingstraject met een intakegesprek, ontlasting- en bloedonderzoek. Zo weten we wie je bent, welke klachten je ervaart en wordt inzichtelijk hoe je darmen, je spijsvertering en andere organen in je lichaam functioneren. Met deze informatie beginnen we aan het traject zodat we je efficiënt en doelgericht kunnen begeleiden. Je komt immers voor resultaat.

De 3 fasen van het IBD-protocol

Fase 1
In het eerste gedeelte van je begeleidingstraject leer je wat het effect is van voeding op je lichaam. De gezondheid van je darmen wordt voornamelijk bepaald door de voedingstoffen die je dagelijks eet. Daarom leer je welke voedingsmiddelen je darmen beschadigen en voor klachten kunnen zorgen en welke voedingsmiddelen juist een positief effect hebben op je gezondheid.

Het toepassen van deze kennis zorgt voor rust in je buik. De meeste mensen ervaren binnen 14 dagen minder buikklachten, een regelmatigere stoelgang en meer energie.

Fase 2
Vitaminen en mineralen zijn zeer belangrijk voor het kunnen functioneren van de systemen in je lichaam. Door ons huidige voedingspatroon hebben veel mensen een vitaminen en mineralen te kort. Om ervoor te zorgen dat je lichaam de juiste voedingsstoffen heeft om de aanwezige schade te herstellen en weer goed te kunnen functioneren leer je wat de belangrijkste vitaminen en mineralen zijn en hoe ze je gezondheid ondersteunen.

Fase 3 
Het laatste gedeelte van het begeleidingstraject wordt afgestemd op de uitslagen van het ontlastings- en bloedonderzoek. In je lichaam werken allerlei systemen samen die ervoor zorgen dat je de voedingsstoffen uit je eten kunt gebruiken. Dit noemen we het spijsverteringssysteem. Door verschillende oorzaken kan er een onbalans in dit systeem ontstaan waardoor het minder goed functioneert. Dit kan al jaren gaande zijn voor je zelf ervaart dat er iets niet in orde is.

Hierbij kun je denken aan: weinig energie hebben, (wisselend) obstipatie of diarree, een (chronische) ontsteking in je maag en/ of darmen, het voelen van aandrang en vaker naar het toilet voor ontlasting. Ook huidklachten zoals eczeem en depressie hebben te maken met problemen in je darmen.

Het resultaat

Tijdens het begeleidingstraject leer je wat jij kunt doen om rust in je buik te krijgen, je darmgezondheid te herstellen en je lichaam weer gezond te maken. Gemiddeld duurt het begeleidingstraject 4 tot 6 maanden. In deze periode nemen we rustig de tijd om begrijpelijk uit te leggen welke complexe systemen in je lichaam plaatsvinden en welk effect je voeding en de verschillende vitaminen en mineralen op deze systemen hebben. Door het toepassen van deze kennis krijg je controle over je gezondheid zodat je weer echt lekker kunt leven zonder dat darmklachten je tegenhouden.

Meld je nu aan voor het IBD-protocol:
Leer stap voor stap je gezondheid herstellen.

Direct inschrijven:

-Leer hoe je pijn- en klachtenvrij kunt leven.
-Krijg je eigen gezondheid onder controle.
-Persoonlijke begeleiding afgestemd op jou.
-Leer het IBD-protocol in 6 maanden.
-Laat darmklachten je niet langer tegen houden!
 

Betaal 6 termijnen van:

€ 258,-  incl. btw

Direct inschrijven:

-Leer hoe je pijn- en klachtenvrij kunt leven.
-Krijg je eigen gezondheid onder controle.
-Persoonlijke begeleiding afgestemd op jou.
-Leer het IBD-protocol in 6 maanden.
-Laat darmklachten je niet langer tegen houden!
 

Het volledige traject nu voor maar:

€ 1490,-  incl. btw

Nog niet overtuigd?

Wil je eerst kennismaken of rustig bespreken wat er allemaal komt kijken bij het traject voor je een beslissing neemt om samen te werken? Vraag dan gratis een telefonisch kennismakingsgesprek aan. Vul onderstaand contactformulier in en geef aan wanneer we jou het beste kunnen bereiken. We nemen dan kostenloos contact met je op om alles te bespreken.

Vul hier je gegevens in: