Mijn naam is Jeroen le Duc, 30 jaar en ik woon in Heerenveen. Na een periode van heftige steken in mijn buik is in juni 2015 bij mij de ziekte van Crohn geconstateerd. Na het onderzoek en de diagnose vertelde de internist mij dat ik een nieuwe afspraak moest maken om te bespreken welke medicijnen ik zou krijgen. Die afspraak heb ik nooit gemaakt.

Door een speurtocht op internet kwam ik erachter dat gluten- en lactosevrij eten positieve effecten zouden hebben voor mensen met darmproblemen. Zo zocht ik verder, deed ik uitgebreid onderzoek en kon ik mijn eigen lichaam als wandelend experiment gebruiken. Het is mij gelukt om in 6 maanden tijd weer pijn- en klachtenvrij te zijn zonder ooit medicijnen te hebben gebruikt.

In deze periode was ik nog dagelijks werkzaam bij veiligheid en service van de NS. Ik heb namelijk 11 jaar van mijn leven in de veiligheidswereld gewerkt; op mijn 18e begon ik bij de koninklijke landmacht als soldaat-chauffeur. Na 3,5 jaar verliet ik het leger en werd evenementen beveiliger waarbij ik de grootste en mooiste feesten heb mogen beveiligingen. Hierbij kun je denken aan Sensation White, Masters of Hardcore, Lowlands, Pinkpop en Rammstein. Bij Defqon 1 kwam ik in contact met mensen van veiligheid en service van de NS. Na een jaar van solliciteren was het mij gelukt om bij hen aangenomen te worden.

Ondanks dat ik na 6 maanden weer pijn- en klachtenvrij was, kon mijn lichaam niet meer tegen de extreem wisselende diensten en de reistijd van 1,5 uur enkele reis naar mijn werk. Hierdoor kwam er een einde aan het werken in de veiligheidswereld.

Ik wist al snel dat ik met mijn succes andere mensen met chronische darmziekten wil helpen. Mijn opgedane kennis schreef ik uit tot een methode en startte begin 2017 met Crohnproof.
Om meer kennis te krijgen heb ik de opleiding orthomoleculair voedingscoach gevolgd en heb ik mij gespecialiseerd in de behandeling van mensen met chronische darmziekten zoals Colitis Ulcerosa en de ziekte van Crohn.

Crohnproof is er voor jou.
Jeroen le Duc