Colitis Ulcerosa

Colitis Ulcerosa is een chronische darmziekte, ook wel bekend als auto-immuunziekte. Bij Colitis Ulcerosa is er sprake van een chronische ontsteking van de dikke darm en/ of endeldarm. De ontsteking beperkt zich tot het slijmvlies dat zich aan de binnenzijde van je darm bevindt. Bij Colitis Ulcerosa is de ontsteking altijd aaneengesloten.

Symptomen van Colitis Ulcerosa:
-Diarree, vaak met bloed en slijm
-Buikpijn
-Vermoeidheid
-Gewichtsverlies
-Valse aandrang
-Een opgezette buik
-Misselijkheid en minder eetlust
-Koorts

Het voornaamste verschil tussen de ziekte van Crohn en Colitis Ulcerosa:
-Bij Colitis Ulcerosa beperkt de ontsteking zich tot de slijmvlieslaag, bij de ziekte van Crohn is de darmwand dieper ontstoken.
-Bij Colitis Ulcerosa beperken de ontstekingen zich tot de dikke darm en de endeldarm, de ontsteking is altijd aaneengesloten.
-Bij de ziekte van Crohn kunnen ontstekingen voorkomen in het gehele spijsverteringskanaal, van mond tot kont. Er kunnen meerdere ontstekingen op verschillende plaatsen actief zijn.

Ontstaansgronden voor Colitis Ulcerosa:
Colitis Ulcerosa ontstaat door een combinatie van ons westerse voedingspatroon, de gevolgen van industrialisering op onze voeding, emotionele en/ of fysieke stress en diverse andere factoren.

De reguliere aanpak:
Vaak wordt er gekozen voor immuun-onderdrukkende medicatie vanuit de visie dat het immuunsysteem betrokken is bij het ontstaan van de chronische ontstekingen. Helaas biedt dit geen structurele oplossing omdat het onderdrukken van het immuunsysteem enkel “symptoombestrijding” is. De bron van het probleem wordt niet aangepakt met als gevolg dat wanneer men stopt met medicatie het een kwestie van tijd is tot de reactie en daarmee de klachten weer zullen oplaaien.

De aanpak van Crohnproof:
Bij Crohnproof doen we niet aan symptoombestrijding. Bij ons leer je in begrijpelijke taal welk effect voeding heeft op je lichaam. Je leert wat de ontstaansgronden zijn van een chronische ontsteking in je darmen. Welke voedingsstoffen je lichaam belasten en de ontstekingsreactie actief kunnen houden. Hoe je ervoor zorgt dat je de chronische ontstekingsreactie van je immuunsysteem tot rust brengt en daarmee de ontsteking in je lichaam dooft.

Samen aan het werk:
Bij Crohnproof kun je deelnemen aan de consulten via een online video verbinding. Of je nou thuis, onderweg of op kantoor bent. Onze consulten zijn overal ter wereld beschikbaar. Natuurlijk mag je ook naar Heerenveen komen om samen om tafel te zitten. Ben je benieuwd geworden wat wij voor jou kunnen betekenen?

Maak nu een afspraak en leer wat jij kunt
doen om grip op je gezondheid te krijgen!

Maak een afspraak